Wethouders gemeente Velsen geïnstalleerd op 31 mei 2018

Wethouders gemeente Velsen geïnstalleerd op 31 mei 2018

Wist je dat ….? 

De nieuwe wethouders op 31 mei geïnstalleerd worden?

Op dinsdag 29 mei presenteerde formateur Bram Diepstraten zijn eindrapport. Daarmee rondt hij de formatiefase af en doet hij een voorstel voor een voorlopige collegeprogramma aan het nieuwe college.

 

Bram Diepstraten wil met dit voorstel alle ruimte geven aan het raadsakkoord. Dat werken alle partijen in de komende maanden met elkaar uit. Als dat klaar is, zal het nieuwe college toewerken naar een definitief collegeprogramma. De komende maanden gebruikt het college onder andere om met de inwoners, bedrijfsleven en organisaties te praten. Om kennis te maken, maar ook om te horen wat er speelt en hoe zij denken over de thema’s die in het voorlopige collegeprogramma staan.

 

In het voorlopige collegeprogramma ‘Velsen komt naar je toe’ staan 10 belangrijke inhoudelijke thema’s genoemd. Daarnaast wil het nieuwe college vooral nog meer naar buiten. De gemeente gaat ervoor zorgen dat als iemand een plan of idee heeft, ze ter plaatse de situatie beoordeelt en met belanghebbenden in gesprek gaat. De wethouders introduceren ook ‘regioportefeuilles’ waarmee ze de samenhang en voortgang willen bewaken van doelen en maatschappelijke opgaven.

 

Op 31 mei worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

Diepstraten: Het was een intensief proces waarbij we steeds in een uitstekende sfeer met elkaar hebben gesproken. Ik ben trots op deze nieuwe ploeg en we met elkaar ontzettend veel zin om echt aan de slag te gaan.

 

 

 

Gepubliceerd in De Jutter / De Hofgeest – 24 mei 2018