De gemeente Velsen geeft korting op jouw ziektekostenverzekering

Wist je dat ….? 

De gemeente Velsen korting geeft op uw ziektekostenverzekering?

Mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten via Zilveren Kruis Achmea, de zogenaamde gemeentepolis. De gemeente geeft korting op de verschillende pakketten.

 

Keuze uit drie pakketten

Iedere inwoner van Velsen met een inkomen lager of gelijk aan 130% van de voor hen geldende bijstandsnorm, kan in aanmerking komen voor de collectieve ziektekostenverzekering regeling. Hierbij heb je niet alleen een voordelige premie, maar de gemeente betaalt ook mee aan deze premie. Er zijn drie pakketten met een korting die varieert van € 15,- tot € 35,- per maand. Kinderen onder de 18 jaar worden automatisch meeverzekerd met de ouders. De dekking is per 1 januari 2018 uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts.

 

Hoe vraag je het aan?

De gemeente wil via deze regeling inwoners met een laag inkomen, chronische ziekte en beperking ondersteunen. Inwoners die nu al verzekerd zijn bij Zilveren Kruis kunnen hun polis omzetten naar de collectieve verzekering van de gemeente. Anderen kunnen eind van het jaar overstappen. Je kunt jezelf aanmelden via een aanvraagformulier en via deze speciale website. Het aanvraagformulier is op te halen bij het gemeentehuis of wordt naar je toegestuurd als je belt naar 14 0255 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur).

Voor meer vragen over deze regeling kun je ook bij dit nummer terecht.

 

Gepubliceerd in De Jutter / De Hofgeest – 22 maart 2018