Wist u dat...? Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! | Velsen op Koers

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk, buurtbewoners en gemeente samen aan de slag

Wist u dat ….? 

Voor Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! de Stichting, buurtbewoners en de gemeente samen aan de slag zijn?

Tijdens de Burgertop in februari vorig jaar brachten inwoners van Velsen het idee van een Natuurspeeltuin naar voren. In de buurt Zeewijk speelde hetzelfde idee. Er was een Stichting Speeltuin Zeewijk gestart om dit idee vorm te geven. Deze twee initiatieven zijn samengebracht en leiden tot mooie resultaten.

Na een oproep op Velsen op Koers hebben verschillende buurtbewoners zich gemeld en aangegeven dat ze zich in willen zetten voor een Natuurspeeltuin in de wijk. Vanaf september werken de Stichting Zeewijk, buurtbewoners en de gemeente samen aan om de Natuurspeeltuin van de grond te krijgen. Op basis van gelijkwaardigheid, dat wil zeggen dat alles samen bedacht, besproken en beslist wordt.

 

Uit de startblokken

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt. Er ligt nu een bedrijfsplan en er is een ontwerp gemaakt voor de speeltuin, samen met de kinderen uit de buurt. Hun ideeën en wensen zijn vertaald in een prachtig ontwerp voor de nieuwe speeltuin. De website en de Facebookpagina zijn ingericht. Er worden fondsen aangeschreven voor een financiële bijdrage. En dat alles begint zijn vruchten af te werpen.
De eerste bijdragen zijn binnen van de gemeente, het Tata Steel Fonds en van Stichting Boschuysen. De speeltuin is ook aangemeld voor NL Doet op 10 maart. Mensen uit de buurt kunnen dan een dag in de speeltuin komen helpen. En dat werkt, er melden zich al mensen aan! Die hulp is overigens niet alleen op 10 maart nodig..

 

Nog meer hulp nodig

Mensen die het leuk vinden om actief mee te werken, kunnen zich melden via het aanmeldformulier op de website van Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!
Samen werken voor een doel geeft energie. Dat blijkt wel hier in Zeewijk.

 

 

 

Gepubliceerd in De Jutter / De Hofgeest – 8 februari 2018