Kunst op Koers en Kunstencentrum Velsen gaan samenwerken aan een online platform | Velsen op Koers

Kunst op Koers en Kunstencentrum Velsen bouwen samen aan online platform voor kunst en cultuur!

Wat begon als een enthousiast burgerinitiatief loopt uit tot een structurele samenwerking. Kunst op Koers slaat de handen ineen met Kunstencentrum Velsen.

Samen zullen zij de komende maanden bouwen aan een online cultureel platform om de zichtbaarheid van het zeer diverse kunst- en cultuuraanbod in Velsen te verbeteren. Een grootschalig project dat vraag en aanbod bij elkaar brengt, samenwerkingen stimuleert en verbindingen faciliteert. De inwoners van Velsen hebben straks toegang tot een online community voor kunsteducatie en cultuuronderwijs.

 

Het aanbod binnen de gemeente Velsen is groot. Vele (particuliere) initiatieven op het gebied van kunst en cultuur bestaan naast elkaar. Maar, hoe weet je als ouders waar jouw kind het beste past? Waar kan jij terecht voor die ene dans- of muziekles? En bij wie moet je zijn voor  workshops in beeldende kunst en theater? Een wirwar aan informatiestromen zorgt ervoor dat (potentiële) klanten door de vele bomen het bos vaak niet meer zien staan. Daar gaan Kunst op Koers en het Kunstencentrum iets aan doen; concurrenten worden concullega’s op een digitale ontmoetingsplek!

 

Het doel van beide partijen is om alle Velsense aanbieders samen te brengen. Gelijkheid staat voorop, ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten. Als instelling of als docent kun je je straks aanmelden bij het online platform om jezelf te profileren, het lesaanbod en de kennis daarover te delen en voorstellingen en/of exposities te promoten. ‘Delen is vermenigvuldigen’. Als burger heb je direct zicht op het complete assortiment, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Cultureel ondernemer en web-ontwikkelaar Allard Bentvelsen zette eerder al het succesvolle landelijk georiënteerde ‘kiesjedocent.nl’ op poten en zal zich nu op gemeentelijk niveau inzetten om Kunst op Koers en het Kunstencentrum te voorzien in een goed werkende website met platformmogelijkheden.

Wanneer de digitale omgeving gebruiksklaar is, is nog onbekend. De komende maanden zullen beide partijen op zoek gaan naar enthousiaste partners.

Ondertussen bereidt ‘Kunst op Koers’ zich voor op een “offline” Kunst op Koers Festival tijdens Zomerfestival .IJmuiden en is het Kunstencentrum druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en communicatiestrategie.