Jeroen Koster

 

Wil je je even voorstellen: wie ben je, hoe lang woon je al in Velsen, waarom woon je in Velsen en wat doe je precies?

Mijn naam is Jeroen Koster en woon sinds 1998 in Velserbroek. De reden om te gaan wonen in de gemeente Velsen, Velserbroek in dit geval, was om toch een beetje het gevoel te hebben in een “dorp” te wonen. Zelf heb ik een groot deel van mijn jeugd in een dorp door gebracht.

Momenteel werk ik bij Mallinckrodt Pharmaceuticals te Petten als Hogere Veiligheidskundige en Arbeidshygiënist. Mijn dagelijkse werkzaamheden houden zich voornamelijk bezig met blootstellingsonderzoeken op het gebied van (radioactieve) straling. Verder bewaak ik de Arbeidsomstandigheden van de medewerkers binnen het bedrijf in de breedste zin van het woord.

 

Je hebt je aangemeld voor de burgertop op 11 februari. Kun je aangeven waarom je het leuk vindt om aan de burgertop mee te doen?

Ik vind het leuk om met de Burgertop mee te doen om andere mensen te ontmoeten, die in de gemeente wonen en die blijkbaar ook mee willen denken en praten over onderwerpen die ook mij bezig houden. Voor mij is het ook een stukje nieuwsgierigheid om te ervaren hoe de gemeente omgaat met dit soort initiatieven en wat daar dan uiteindelijk mee gedaan gaat worden.

 

Samen gaan we op 11 februari mooie plannen bedenken voor de gemeente Velsen. Kun je al iets zeggen over jouw droom voor Velsen?

Als voorzitter van de trampoline vereniging TVIJ is het mijn droom om een accommodatie in de gemeente te realiseren, waarin TVIJ een zaal tot haar beschikking heeft waar TVIJ de bewoners van de gemeente Velsen op een professionele manier kennis kan laten maken met de trampoline sport. Om andere sporten mee te laten profiteren zou het een mooie gelegenheid zijn om tevens te kijken een accommodatie neer te zetten, waarin diverse sporten, naast de trampolinesport, kunnen worden beoefend. Ik neem hier als voorbeeld het sportcomplex “de Meent” in Alkmaar. Multifunctioneel en een ontmoetingscentrum voor vele Velsenaren.

Daarnaast ben ik van mening dat de gemeente mee zou moeten gaan met de tijd en eigenlijk gisteren al zou moeten overgaan op een glasvezel net. Zeker gezien de huidige ontwikkelsnelheid van de technologie zou je niet meer zonder kunnen.