Helene van Riemsdijk-Schouten

 

Wil je je even voorstellen: wie ben je, hoe lang woon je al in Velsen, waarom woon je in Velsen en wat doe je precies?

Hallo, mijn naam is Helene van Riemsdijk-Schouten. Ik ben 52 jaar, gehuwd en 16 jaar geleden in IJmuiden komen wonen omdat ik een betaalbare en leuke woning had gevonden. Bovendien heb ik vrienden in IJmuiden. Ook ben ik gek op een lekker visje, het strand en de duinen en de recht toe recht aan houding van vele IJmuidenaren. Ook werk ik nu 30 jaar op Schiphol dat met de auto goed te bereiken is.

 

Je hebt je aangemeld voor de burgertop op 11 februari. Kun je aangeven waarom je het leuk vindt om aan de burgertop mee te doen?

Een steentje bijdragen aan de verbetering van enkele situaties (waarvan sommigen toch wel wat achteruit zijn gegaan de laatste paar jaar). Leegstand winkels Lange Nieuw en visafslag, zwerfvuil, afval in bakken nog, openbaar vervoer, binnenkomst IJmuiden, parkeren etcetera. Als je wil dat er iets verandert, moet je zelf er wat aan gaan doen en dit initiatief is dan een goed begin. Volgens mij zijn er voldoende aandachtspunten echter ben benieuwd naar wat we met elkaar op kunnen stellen met prioriteiten.

 

Samen gaan we op 11 februari mooie plannen bedenken voor de gemeente Velsen. Kun je al iets zeggen over jouw droom voor Velsen?

Waardeer en wellicht onderstreep wat we (hadden) hebben en laten we met elkaar zorgen voor een veilige, schone, diverse, inspirerende en mooie omgeving voor inwoners en ondernemers. Verzamel niet alleen wensen of ideeën (goed initiatief al), maar doe er echt wat mee voor nu en op langere termijn. Door middel van updates/feedback inwoners blijven informeren.