Wist u dat...? De gemeente Velsen binnenkort start met de Geveltuintjes Route | Velsen op Koers

De gemeente start binnenkort met de Geveltuintjes Route

Wist u dat ….? 

De gemeente binnenkort start met de Geveltuintjes Route?

Tijdens de Burgertop gaven veel inwoners aan dat ze meer groen willen in Velsen. De gemeente wil dat ook. Dichte bestrating maakt dat regenwater niet goed de bodem inzakt. Met als gevolg: wateroverlast en dus schade. De gemeente werkt via Operatie Steenbreek aan meer groen in de gemeente. De Geveltuintje Route past hier prima bij.

 

Experiment Velsen op Koers

Met de ‘Geveltuintjes Route’ wil de gemeente op een vaste dag in de maand gedurende het hele jaar rondrijden om bij jou in de buurt te helpen met het aanleggen van een geveltuintje. Het is de bedoeling dat de inwoners zelf de plantjes onderhouden. Groene vingers zijn niet nodig. Wel een positieve instelling en de wens om samen met buurtbewoners jouw straat groener te maken.

 

Video en flyer als handleiding

De gemeente stelt menskracht en materiaal beschikbaar. Er wordt ook gedacht aan een Geveltuintjes Do It Yourself Pakket voor inwoners die zelf een geveltuintje willen aanleggen. Via een video en flyer wordt duidelijk gemaakt hoe de aanleg van een geveltuintje in zijn werk gaat.

 

Aanmelden via Velsen op Koers

Het plan is om in maart te starten in Velsen-Noord. Daarna volgen andere routes. Meld je aan via dit formulier op de website van Velsen op Koers.

Het mooiste is natuurlijk op dit samen met de hele straat te doen . De gemeente komt dan langs om de geveltuintjes te realiseren. Houd de website in de gaten voor verdere informatie of abonneer je op de Velsen op Koers nieuwsbrief.

 

 

Gepubliceerd in De Jutter / De Hofgeest – 15 februari 2018