Geert Simmer

 

Wil je je even voorstellen: wie ben je, hoe lang woon je al in Velsen, waarom woon je in Velsen en wat doe je precies?

Mijn naam is Geert Simmer en woon eigenlijk mijn hele leven al in Velsen met een kleine uitstap naar Heemskerk.
Geboren en getogen in Driehuis en pas na de middelbare school heb ik buiten Velsen gestudeerd.

Ik ben zelfstandig ondernemer met mijn eigen logistiek advies bureau. Daarnaast ben ik jaren actief geweest bij een scouting vereniging en bij de organisatie van een aantal festivals in de gemeente.
Die laatste activiteiten heb ik sinds ik vader geworden ben op een laag pitje gezet, maar blijf graag wel maatschappelijk actief.

 

Je hebt je aangemeld voor de burgertop op 11 februari. Kun je aangeven waarom je het leuk vindt om aan de burgertop mee te doen?

De opzet van de top spreekt me zo aan, omdat het gericht is op een constructief contact tussen de burgers en de gemeente. Uit eigen ervaring weet ik dat er soms een behoorlijk afstand tussen deze partijen is. Ik vind het belangrijk dat deze elkaar juist vinden en versterken.

Daarnaast heb ik wel ideeën, waarmee ik denk dat we de gemeente aantrekkelijker kunnen maken voor ondernemers en cultuur. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.
Ook heb ik een afkeer van de negatieve sentimenten die op sociale media rond gaan rondom de prachtige omgeving waar we wonen. Ik denk dat iedereen hier welkom moet zijn en het geen geval is van hullie tegen zullie.

 

Samen gaan we op 11 februari mooie plannen bedenken voor de gemeente Velsen. Kun je al iets zeggen over jouw droom voor Velsen?

Mijn droom voor Velsen is dat het weer een gemeente wordt waar een goed ondernemers klimaat heerst, culturele ontdekkingen gedaan kunnen worden en boven alles wat minder negatief over gedaan zou worden door de inwoners.