Wist u dat...? Havenkwartier | Velsen op Koers

Er gebeuren in het havenkwartier hele mooie dingen

Wist u dat ….? 

Er in het havenkwartier hele mooie dingen gebeuren?

Er lijkt in het havenkwartier iets heel moois te gebeuren. Inwoners, ondernemers en de gemeente vinden elkaar om samen activiteiten te ondernemen, waar iedereen blij van wordt. Niet alleen de inwoners en ondernemers zelf, maar ook toeristen die het Havenkwartier bezoeken. In de eerste digitale nieuwsbrief lees je hier meer over.

 

Place to be

De verantwoordelijke wethouders Ronald Vennik en Floor Bal zijn ervan overtuigd dat het havenkwartier ‘the place to be’ wordt als het gaat om het beleven van IJmuiden, de vis én de haven in al zijn rauwheid. Om dat te bereiken, brengen zij partijen aan tafel die het Havenkwartier een warm hart toedragen en houden ze rekening met de verschillende belangen in het gebied. De gemeente draagt bij met menskracht en middelen om voor inwoners en toeristen in het Havenkwartier een bijzonder beleving tot stand te brengen. Daarbij is de actieve deelname en de enthousiaste inbreng van iedereen, die hart heeft voor dit bijzondere gebied echter onontbeerlijk. Door samen te werken komen we verder.

 

Kantje pikken 2.0

Er zijn al kleine successen te vieren, vooral dankzij betrokken ondernemers aan de Halkade en niet in de laatste plaats dankzij de inzet van Zeehaven IJmuiden. Denk aan Streetart, Blijmuiden, de bankjes op de Viskade en het Foodtruckfestival. Er is de wethouders veel aan gelegen om het enthousiasme wat er nu is vast te houden. “We zijn tevreden als straks in heel IJmuiden wordt gesproken over kantje pikken 2.0”, aldus wethouder Vennik. Meer lezen over het Havenkwartier? Klik hier.

 

Op de foto (Reinder Weidijk) zitten van links naar rechts de wethouders Floor Bal en Ronald Vennik.

 

 

 

Gepubliceerd in De Jutter / De Hofgeest – 1 februari 2018