Drie vragen aan…Theo Schouws

Drie vragen aan...Theo Schouws | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Theo Schouws.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik ben groenopzichter bij de gemeente. In die hoedanigheid zorg ik voor het uitzetten van groenonderhoud bij de verschillende uitvoerende partijen, zowel in- als extern (aannemers). Deze werkprocessen bewaak ik qua financiële kant, controleer op de juiste uitvoering en kwaliteit. Tevens adviseer ik vaktechnisch verschillende afdelingen binnen de gemeente aangaande groen in de algemene zin. Kijk naar duurzame, vernieuwende of wettelijke veranderingen, waar wij als gemeente op moeten of kunnen inspelen en probeer flora en fauna beheer en kansen telkens onder de aandacht te brengen. Ook komen alle groen technische meldingen bij mij binnen en verdeel ik die voor een zo spoedig mogelijke afwikkeling. Onze buitendienst medewerkers doen hier ook hun uiterste best voor!

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Gemeente Velsen is voor mij een dynamische gemeente met veel uitdagingen en ontwikkelingen. Zowel in het groen als met de burgers in gesprek (participatie). Tevens biedt de gemeente mij als individu een uitgelezen mogelijkheid om het beste in mijzelf naar boven te krijgen. Binnen onze organisatie zijn volop kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, Hierdoor voel ik mij telkens als een vis in het water.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Mijn streven is ernaar om kwaliteit hoogwaardig groen met een grote diversiteit en een fraaie uitstraling goed te onderhouden. Zodat Velsenaren kunnen genieten van een groene openbare ruimte, het gehele jaar door. Hierbij denk ik dat de groene invulling van de Lange Nieuwstraat en rotondes Santpoort een duidelijke stempel zijn van hoe wij samen met diverse andere medewerkers van de gemeente streven naar een mooie, schone en leefbare openbare ruimte!

 

Theo geeft de drie vragen door aan…