Drie vragen aan…Pieter Ouwerkerk

Drie vragen aan...Pieter Ouwerkerk | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

 

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Pieter Ouwerkerk.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik ben informatie-adviseur. Dat is een hele brede functie, die het makkelijkst te omschrijven is met 4x juist. Ik zorg ervoor dat de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste wijze bij de juiste persoon terechtkomt. Of doe daar in ieder geval mijn best voor. Hierbij kijk ik niet alleen naar wat technisch kan, maar vooral naar wat juridisch mag en of mensen de informatie wel echt nodig hebben voor hun werk. Samen met mijn collega informatie-adviseurs richt ik me hierbij vooral op de gemeentelijke organisatie en andere overheden, waarmee we samen werken. Maar misschien zijn er ook wel mensen buiten de overheid, die hierin geïnteresseerd zijn.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Grappig wat de tijd kan doen met een mens… Als je deze vraag 15 jaar geleden had gesteld, had ik misschien iets gezegd als “dat is toch met die hoogovens bij dat kanaal?”. Nu werk ik al ruim 14 jaar bij de gemeente en woon en sport hier al iets meer dan 12 jaar. Ik voel me hier helemaal thuis. Zo groot is het verschil tussen IJmui(d)enaren en Rotterdammerds nou ook weer niet :-).

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Wat ik in het gemeentehuis doe, kan ik natuurlijk ook breder doen. Als iemand behoefte heeft aan informatie uit de gegevens die de gemeente bijhoudt, kan ik kijken of die er is. En natuurlijk wat er mogelijk is. Ook heb ik wel zicht gekregen op informatie van andere overheden die beschikbaar is. Hier kan ik dus mogelijk ook naar verwijzen.

 

Pieter geeft de drie vragen door aan…