Drie vragen aan…Mark van Heugten

Drie vragen aan...Mark van Heugten | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Mark van Heugten.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik ben senior projectleider bij de afdeling Gebiedsontwikkeling. De afdeling Gebiedsontwikkeling creëert, samen met maatschappelijke partners en marktpartijen, kansen voor project- en gebiedsontwikkelingen en realiseert deze ontwikkelingen projectmatig. Als projectleider geef ik leiding aan diverse (ruimtelijke) vraagstukken, zoals het leefbaarheidsprogramma Frisse Wind Velsen-Noord, de ontwikkeling van woningbouwlocatie Grote Buitendijk/Hofgeest of de ontwikkeling van de Kustplaats IJmuiden aan Zee. Ook heb ik een uitstapje gemaakt naar het project Huisvesting en integratie Statushouders.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Ik werk nu bijna 4 jaar bij de gemeente Velsen en kende de gemeente en zijn omgeving voor die tijd niet goed. Ik kwam hier werken met de verwachting een gemeente met veel diversiteit aan te treffen. Deze verwachting kwam zeker uit. De aanwezigheid van kust, water, industrie, haven, natuur en wonen maakt niet alleen de gemeente uniek, maar ieder project weer anders en uitdagend.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Met iedere nieuwe gebiedsontwikkeling proberen we Velsen nóg een beetje mooier te maken. Vooral voor zijn inwoners maar ook om Velsen wat meer op de kaart te zetten. Velsen heeft veel te bieden maar dat is nog te weinig bekend buiten de regio. Hopelijk kunnen mooie gebiedsontwikkelingen daar een steentje aan bijdragen.

 

Mark geeft de drie vragen door aan Astrid Spiering.