Drie vragen aan…Jan Willem Kooijmans

Drie vragen aan...Jan Willem Kooijmans | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Jan Willem Kooijmans.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik werk voor de concernstaf van de gemeente Velsen. De concernstaf helpt de burgemeester en wethouders om goed te besturen door gevraagd en ongevraagd adviezen te geven. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de samenwerking met Beverwijk en Heemskerk in de IJmond, maar ook over het goed informeren van de gemeenteraad en het betrekken van inwoners en bedrijven.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Voordat ik in Velsen kwam werken, kende ik Velsen eerlijk gezegd alleen van de Velsertunnel en de filemeldingen op de radio. Nu ik Velsen beter ken, zie ik haar schoonheid van strand en duinen, industriële skyline en zo meer.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Bijvoorbeeld door goed op te letten welke kansen zich voordoen voor onze maakindustrie of wind op zee. Deze kunnen we samen met bedrijven benutten en dat zorgt voor een sterke economie en banen in Velsen.