Drie vragen aan…Eric Smit

Drie vragen aan...Eric Smit | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Eric Smit.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij de gemeente Velsen en vanaf 2017 als medewerker sportstimulering bij Sportloket Velsen.

Een van mijn taken is om zoveel mogelijk jongeren te stimuleren op het vlak van bewegen en sporten in de Gemeente Velsen. Samen met een team van buurtsportcoaches en Velsens Verenigingen organiseren we schoolsportactiviteiten, clinics en evenementen zoals het Dubbel6kamp en het schoolvoetbaltoernooi.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Ik woon in de gemeente Velsen, een mooie groene gemeente waar ik graag gebruik van maak. Een paar keer per week loop ik hard in de duinen of op het strand van IJmuiden.
Regelmatig ben ik te vinden op de tennisbaan.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Veel mensen willen wel sporten, maar weten de weg naar een leuke sportclub niet altijd te vinden. We werken met een enthousiast team die graag voor de inwoner aan de slag gaat. Sportloket Velsen is voor alle sportliefhebbers in onze gemeente. De website sportloketvelsen.nl geeft informatie over bijvoorbeeld (schoolsport)evenementen, sportsubsidies, buurtsportcoaches, en sportverenigingen. Bovendien is het Sportloket Velsen het adres voor verhuur van gemeentelijke sportaccommodaties.

 

Eric geeft de drie vragen door aan Ajenthan Nicola.