Drie vragen aan… Dennis de Wit

Drie vragen aan...Dennis de Wit | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Dennis de Wit.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik ben beleidsadviseur sport & onderwijs bij de afdeling sociaal domein. Ik houd mij bezig met het opstellen van plannen om meer Velsenaren vitaal in beweging te krijgen en te houden. En het realiseren van goede sportvoorzieningen. In januari heeft de gemeente bijvoorbeeld een nieuw meerjarenplan opgesteld om te investeren in sportaccommodaties. Een enorm leuke en interessante klus, omdat je van diverse sportverenigingen, scholen, en dergelijke hoort wat hun wensen en knelpunten zijn. Met het plan wordt een bijdrage geleverd aan de sport in Velsen. Daarnaast werk ik aan een nog beter onderwijsklimaat met bijvoorbeeld projecten voor sport en cultuureducatie op de scholen.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Ik woon zelf in Alkmaar, maar ik vind deze gemeente super om voor te werken. Het is als het ware Nederland in het klein. Je vindt bijna alles in Velsen: het strand, verschillende steden en dorpen, meerdere landgoederen, een betaald voetbal club, een nationaal park. Ik ben geboren en getogen in de binnenstad van Enkhuizen. Net als IJmuiden een plaats waar vis een bekend fenomeen is. Op dat punt zie ik een leuke binding. In mijn klas op de lagere school zat bijvoorbeeld de dochter van de palingroker en de zoon van een bekend vissersgezin. Ook een stad met (vis)haven, alleen een stuk kleiner.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Een bijdrage leveren dat de inwoners goed kunnen sporten en bewegen. Zo gaat de gemeente bijvoorbeeld sportpark Zeewijk nog aantrekkelijker maken met een uitbreiding van sportvoorzieningen. Als opdrachtgever stimuleer ik inwoners ook om vitaal in beweging te komen. Hiervoor bieden buurtsportcoaches allerlei activiteiten aan zoals de gezondheidsbeurs voor volwassenen en de sportmix voor kinderen. In het voorjaar hopen we onder nadere ‘het beste sportidee van Velsen’ de verplaatsbare sportcontainer geplaatst te hebben. Op de website van Sportloket Velsen staat veel informatie wat Velsen te bieden heeft. Het kijken waard!

 

Dennis geeft de drie vragen door aan Manon Stoker.