Drie vragen aan…Bart van der Vlies

Drie vragen aan...Bart van der Vlies | Gemeente Velsen | Velsen op Koers

 

Velsen op Koers start deze nieuwe rubriek ‘Drie vragen aan…‘ om ambtenaren meer bekend te maken bij de inwoners.  Achter de schermen gebeurt heel veel werk dat de inwoners van Velsen niet altijd zien. In de gemeente Velsen wil Velsen op Koers de inwoners en de gemeente meer verbinden met elkaar. Op deze leuke manier leer jij als inwoner de mens achter de ambtenaar kennen en krijg je meer zicht in het werk dat zij doen…

Aan het woord is: Bart van der Vlies.

Wat voor werk doe je precies binnen de gemeente?

Ik ben teamleider van het team projecten bij de afdeling Openbare Werken. Ons team zorgt ervoor dat projecten in de openbare ruimte worden voorbereid en uitgevoerd. Dat kan het aanleggen van een rotonde zijn, maar ook de vernieuwing van een speelplek of de vervanging van een riool. Het boeiende bij dit werk is dat er altijd een afweging moet worden gemaakt tussen tegenstrijdige belangen. Vaak kan niet ieders wens in vervulling gaan. De ene bewoner wil meer groen en de ander wil graag zijn auto’s parkeren. De volgende wil graag veel licht op straat en de ander vindt dat zonde van de energie. Uiteindelijk is onze taak te kijken naar het algemeen belang. Dat is soms moeilijk, omdat ik heel goed begrijp dat een enkele bewoner daardoor soms benadeeld wordt. Wat wel eens vergeten wordt, is dat mijn collega’s en ik ook allemaal inwoners van een gemeente zijn en een eigen leefomgeving hebben, waar we kritisch op zijn.

 

Wat is je binding met de gemeente Velsen?

Ik werk nu bijna tien jaar voor de gemeente Velsen. Dat doe ik met enorm veel plezier. Het is een mooie gemeente, met heel veel kwaliteiten en diversiteit. Een oud burgemeester noemde het al eens Nederland in het klein. Dat klopt . We hebben hier alles.

 

Wat kun je in je werk voor de inwoners van Velsen betekenen?

Vanuit mijn functie wil ik graag het gesprek met de bewoners stimuleren. Ik wil graag samenwerken met bewoners en ondernemers. Als we starten met een project is het goed te weten wat er leeft in een omgeving en wat de bewoners zelf zouden willen. We gaan wel voor het algemeen belang, maar als we in het proces rekening kunnen houden met enkele individuele belangen, dan doen we dat.

 

Bart geeft de drie vragen door aan Mark van Heugten.