Babette van Wetering

 

Wil je je even voorstellen: wie ben je, hoe lang woon je al in Velsen, waarom woon je in Velsen en wat doe je precies?

Mijn naam is Babette van Wetering en ik ben sinds 1998 woonachtig in de gemeente Velsen, waarvan het eerste jaar in IJmuiden. Samen met mijn man Bert Dammers en twee kinderen (15 & 20) woon ik sinds 1999 in Velserbroek. In het dagelijks leven ben ik docente Duits. Acht jaar heb ik op het Vellesan gewerkt en sinds 2006 werk ik op het Mendelcollege in Haarlem. Daarnaast ben ik zeer actief in de trampolinesport bij TVIJ, als trainster, bestuurslid, internationaal jurylid en lid van de Europese Technische Commissie Trampolinespringen.

 

Je hebt je aangemeld voor de burgertop op 11 februari. Kun je aangeven waarom je het leuk vindt om aan de burgertop mee te doen?

De omgeving waarin we wonen is heel belangrijk voor een ieders welbevinden en het is goed wanneer burgers van de gemeente Velsen samen werken om deze woongemeenschap nog mooier en beter te maken.

 

Samen gaan we op 11 februari mooie plannen bedenken voor de gemeente Velsen. Kun je al iets zeggen over jouw droom voor Velsen?

Mijns inziens zijn sport en cultuur hele belangrijke factoren in een gemeente, die ervoor zorgen dat inwoners gelukkig en gezond zijn. In mijn werk als docent en sporttrainster probeer ik altijd het maximale met mijn leerlingen en sporters te bereiken omdat dat goed is voor hun zelfvertrouwen. Mijn droom zou een gemeente zijn waarin veel wordt geïnvesteerd in mooie sportaccommodaties en culturele activiteiten, waardoor inwoners met elkaar in contact komen en samen bezig zijn met iets dat zij leuk vinden.